Historia

Rough stuff grundades 1996 och är den äldsta fungerande studion i Uppsala idag.

1998 kom den första utmärkelsen, på Malmö Tattoo Expo, där Marcus Carlsson ställde upp och tävlade med sin skorpionryggtavla.

Samma år strax därefter, anslöt sig Jörgen "Pistolero" Ström som lärling, direkt från sitt jobb som bildlärare.

"-På den tiden fanns inga regler för vem som fick ta sig an lärlingar, så då fick jag sätta upp egna regler för att hålla nån sorts standard.  Och att ha fått minst en officiell utmärkelse kändes som ett lågt satt minimikrav"   Och Jörgen högg på chansen som en gädda en koifiskdamm!

Fem år senare var Jörgen beredd att prova sin vingar och starta sin egen verksamhet. Mankan valde att driva studion på egen hand fram till 2007 då Bella klev innanför dörren.   "-Det känns direkt när man möter någon som har det där lilla extra"

Efter avslutat lärlingskap 2010 har hon valt att stanna kvar i studion. 

2010 har ytterligare tre noggrant utvalda lärlingar anslutit sig.  Ida, Frida och Alina.  Alla idag på god väg att utvecklas till förstklassiga tatuerare.  Med den gnista som gjort namnet Rough stuff känt. 

Studion har blivit bredare i stilar och framför allt har den tidigare nästan smärtsamma väntetiden kunnat bantas ner ordentligt!

 

"Jag valde att starta Rough stuff över 100 mil ifrån min ursprungliga mentor, gott och väl 10x längre avstånd än traditionsenligt.

 Det skulle känts respektlöst mot den människa som släppte in mig i branschen, att starta för nära.

2009 avled min gamla mentor plötsligt.   Då verksam i Luleå.   Med tiden fick jag frågan om jag ville hjälpa till att försöka hålla den studion levande.  I det läget kändes det som det enda rätta att göra.

Ett par väldigt slitsamma år följde, med bland annat en totalrenovering av lokalen,  till största del med hjälp av frivilliga och undertecknad på den lediga tid som fanns. Det drog ut på tiden, men att göra saker grundligt har alltid varit en ledstjärna." 

 

Systerstudion Dead mans Hand är idag en av de ledande studiorna i Luleå, väl värd ett besök!